Poruchomat.cz
Skrýt reklamu

že sa do toho montujem

Nefunguje mně mobilní telefon, tablet, čtečka apod.
Poruchomat.cz

že sa do toho montujem

Příspěvekod Návštěvník » stř led 15, 2014 10:55 am

že sa do toho montujem, ale čakám na odpovede na moje otázky
každopádne si myslím, že samotné prepätie nemá ako motoru ublížiť. Ak izolácia nevydrží, dôjde k vyrovnaniu potenciálov preskokom iskry, čo však ani len nemusí spustiť ochranu. Dokonca aj keď iskrový výboj izoláciu poškodí, ešte to nemusí znamenať poruchu. Ak sa však izolácia poškodí na nevhodnom mieste, tak dôjde k trvalému, alebo občasnému skratu. Čiže vlastnou poruchou je až krátke spojenie, ktoré však môže vzniknúť ako následok prepätia. Keďže skrat je spravidla spojený s tokom vysokých prúdov a uvoľňovaním značnej tepelnej energie, dochádza vlastne k zahladeniu stôp pôvodného pachateľa - prepätia. Lebo kto už nájde mikroskopickú dierku, spôsobenú prepätim, v totálne zhorenom motore, ktorý však zhorel vďaka skratu ? Prísne vzate teda každý motor vlastne zhorí vďaka prepätiu - pri materiálovej chybe (praskliny, či trhliny v izolácii vinutia) však týmto prepätím už môže byť pracovné napätie motora ...
Poruchomat.cz

Naposledy oživil Anonymous v stř led 15, 2014 10:55 am
Návštěvník

Zpět na Nejde mně mobilní telefon, tablet