Poruchomat.cz
Skrýt reklamu

Oprava

Nefunguje mně nastavení modemu, nebo nastavení wifi
Poruchomat.cz

Oprava

Příspěvekod Návštěvník » pát čer 28, 2013 1:22 am

Oprava videorekorderu JVC
Stojím před rozhodnutím pokusit se opravit nebo vyhodit. Bez vaší pomoci to ale nepůjde. Do videa strčím kazetu, která zajede, navine pásek, popojede 3 secundy a zastaví se. Po chvilce se kazeta sama vysune. Při vysunutí se nenatočí pásek zpět do kazety a tak část pásku zůstává zaklíněna v mechanice videa. Při sundaném krytu videa není problém kazetu vyndat bez poškození pásku.
Pustil jsem se do sledování funkce. Dokážu zajet se šuplíkem na kazetu, aniž tam je vložena. To abych lépe viděl na mechanické součástky a mohl sledovat co se vlastně ve videu děje. Šuplík kazety se zasune, ale zasunutý nezůstane a hned se vrátí zpět. Nějak pozná, že v něm není kazeta. To je první otázka 1. Kde je jaký spínač, který dává informaci, že kazeta je zasunuta? Ten bych potřeboval sepnout a tak simulovat kazetu v šuplíku, aby proces mohl pokračovat dál bez kazety. Pak jsem vypozoroval, že motorek, který ovládá mechaniku zasunování a vysunování a taky mechaniku navíjení pásku se točí jedním směrem při zasunutí a navinutí pásky a obráceně, když odvíjí pásek z hlav a vysunuje katetu. Tento proces jsem rozdělil na 2 fáze. Zasunutí kazety, kdy se motor zastaví a čeká zda se bude přehrávat a nebo přetáčet. Když přehrávat, tak v točení pokračuje dál. Otázka 2 Musí být někde další spínač, který oznámí elektronice, že kazeta je zasunuta a od této chvíle čeká na další příkaz (hrát nebo přetáčet). Kde?
Kdybyste prosím kdokoliv chtěl vědět další podrobnosti, tak vám je rád sdělím obratem. Moje adresa je karaalfons@seznam.cz Moc děkuji za rady.
Poruchomat.cz

Naposledy oživil Anonymous v pát čer 28, 2013 1:22 am
Návštěvník

Zpět na Nejde mně wifi