...Nemá to být forum pro profesionály, ale lidi obyčejné, kteří si vzájemně pomáhají...
Ano, není to fórum pro profesionály. Doba, kdy stačilo si doma otevřít porouchané "elektronické zařízení" a dobře se dívat, případně semhle či támhle něčím píchnout, pak samosebou ještě vyměnit nezbytnou pojistku a ono se to záhadně rozeběhlo, tahle doba je nenávratně pryč. Možná Vám trochu napoví tohle Já sám měl elektroniku jako koníčka už od dětství, první rádia a televize jsem spravoval vlastně už na konci deváté třídy základní školy. Hned potom učiliště se zaměřením "Mechanik elektronických zařízení", potom školení na barevnou televizi, potom průmyslovka obor Sdělovací technika, tedy opět specielně vybráno abych si prohloubil znalosti v oboru. Opravařinu dělám od roku 1973. Zpočátku jsem dělal všechno, audio, video, televize, prostě co bylo na elektriku a umělo obrázky nebo zvuk. Jenomže jak šla technologie kupředu, člověk se musí trochu specializovat, protože jinak bude sice umět všechno, ale jen průměrně, a to pro dobrý servis nestačí. Asi od roku 1986 dělám z tohoto důvodu až na drobné vyjímky výhradně servis televizí. Video mě dnes už nikdo nedonutí ani otevřít, prostě proto, že nejsem na opravu videa dost dobrý odborník. Naprosto souhlasím s názorem PetraK - jakýkoliv Váš amatérský zásah povede ke konečné likvidaci předtím možná snadno opravitelného videa. Nemá to smysl aby jste se o to sám pokoušel. Nemusíte mi věřit, ale ani já bych se opravy videa nepustil !!! Musí se to umět, a v tomto případě jsem i já laik, i přez to že opravařina domácí elektroniky je 35 let můj chlebíček. Jenomže já jsem jen odborník na opravy televizí, a jelikož vím o čem je řeč a jak složitá je to problematika, bez okolků si přiznám, že k